Connect with us

Αναζήτηση

Ρέθυμνο24
Ρέθυμνο24Ρέθυμνο24

Ρεθυμνιώτικα

Ανοδική η πορεία εμβολιασμών στο Ρέθυμνο

Ανοδική είναι η πορεία των εμβολιασμών στο Νομό Ρεθύμνου που αν και μέχρι πρότινος παρέμενε ουραγός σε ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, πλέον “κλείνει την ψαλίδα” συγκριτικά με άλλους Νομούς και φτάνει τα επίπεδα του μικρότερου πληθυσμιακά Νομού Λασιθίου.

Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα έντονο προβληματισμό, αφού το Ρέθυμνο παρέμενε χαμηλά σε εμβολιασμούς, κάτι ωστόσο που ενισχύθηκε μέσα σε λίγους μήνες και από τις επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές που λειτούργησαν αλλά και τις κινητές μονάδες που υλοποίησαν δύο διαδοχικές δράσεις στο Ρέθυμνο με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Όπως επεσήμανε μάλιστα μιλώντας στην “Κ.Ε” ο Αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας Κρήτης, Λάμπρος Βαμβακάς οι εμβολιασμοί έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες πιο έντονα στην Π.Ε Ρεθύμνου με το 49% του πληθυσμού να έχει εμβολιαστεί.

Η εμβολιαστική πορεία σε όλη τη χώρα και την Κρήτη, εμφανίζει κάμψη τις τελευταίες ημέρες, λόγω των θερινών διακοπών με το νησί να βρίσκεται ωστόσο , όπως εξήγησε ο κος Βαμβακάς, κατά μέσο όρο στο ίδιο ποσοστό με την υπόλοιπη χώρα, στο 50,5% της συνολικής εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού. Αντίστοιχα το ποσοστό στην υπόλοιπη χώρα ανέρχεται σε 51%.

Ο κος Βαμβακάς υπογράμμισε την ανάγκη της συνέχισης των εμβολιασμών τους επόμενους μήνες και έστειλε ένα σαφές μήνυμα ενίσχυσης της προσπάθειας με την ταυτόχρονη τήρηση των μέτρων. Όπως υπογράμμισε ο κος Βαμβακάς:

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Αν δεν εμβολιαστούν οι πολίτες θα έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας. Είναι ξεκάθαρο το μήνυμα να εμβολιαστούν όλοι άμεσα και να ενισχύσουμε την Κρήτη. Είναι απαραίτητο να ανεβάσουμε τα ποσοστά μας. Το μήνυμα λοιπόν είναι τήρηση των μέτρων , της κοινωνικής αποστασιοποίησης και των εμβολιασμών. Είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.”

 

Σε ότι αφορά τα στοιχεία, οι εμβολιασμοί στο Ρέθυμνο έχουν φτάσει τους 82.853. Τα ποσοστά των εμβολιασμών στο Ρέθυμνο σημείωσαν αυξητική τάση, φτάνοντας πλέον κοντά στους 41 χιλιάδες πλήρως εμβολιασμένους.

 

Εκτός από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, από τις 3 Αυγούστου νέες εμβολιαστικές γραμμές έχουν προστεθεί στο Νομό Ρεθύμνου και έχουν ενισχύσει τους εμβολιασμούς. Μια ακόμη γραμμή λειτουργεί στο Κέντρο Υγείας Περάματος που διαθέτει σήμερα δύο εμβολιαστικές γραμμές , μια στο Κέντρο Υγείας Ρεθύμνου που διαθέτει γραμμές εμβολιασμών και Pfizer και AstraZeneca καθώς και νέες γραμμές έχουν προστεθεί με το εμβόλιο της Pfizer σε Σπήλι, Αγία Φωτεινή και Ανώγεια. Σε συνδυασμό με την συντονισμένη προσπάθεια και μέσω των κινητών μονάδων τα ποσοστά στο Νομό Ρεθύμνου, εμφάνισαν σημαντική άνοδο , τους τελευταίους δύο μήνες.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Τις τελευταίες ημέρες η πορεία των εμβολισμών στο Ρέθυμνο ακολουθεί την κάμψη που παρατηρείται σε όλη την Ελλάδα με αποτέλεσμα σύμφωνα με τον εβδομαδιαίο Μέσο όρο η πτώση να είναι 50% στους εμβολιασμούς στην ΤΟΜΥ και μεταξύ 50% και 60% στο Κέντρο Υγείας Ρεθύμνου.

Στα ίδια ποσοστά έχουν διατηρηθεί οι γραμμές στο Κέντρο Υγείας Περάματος , Αγίας Φωτεινής και Ανωγείων.
Μικρή πτώση , παρά την ανοδική πορεία τους προηγούμενους μήνες, παρατηρείται και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και στις δύο εμβολιαστικές γραμμές της Pfizer και του μονοδοσικού εμβολίου την περίοδο αυτή, ποσοστά που ακολουθούν ωστόσο την συνολική πορεία σε όλη τη χώρα.

 

Όπως ανέφερε στην “Κ.Ε” ο συντονιστής Τομέα Π.Φ Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου Κωνσταντίνος Χλίβερος ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί με τις κινητές μονάδες, μια προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος επεσήμανε μέσω των Κινητών Μονάδων και της προσπάθειας εμβολιασμών σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί και με την Β’ δόση με καθολική όπως τόνισε προσέλευση.

 

Ταυτόχρονα, όπως εξήγησε ο κος Χλίβερος ολοκληρώθηκε και η δράση εμβολιασμών κατ’ οίκων σε κατακεκλιμένους και άτομα με αναπηρίες με το μονοδοσικό εμβόλιο.

 

Ο ίδιος επεσήμανε:

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Ολοκληρώθηκαν οι εμβολιασμοί όσων είχαν δηλωθεί στις λίστες του Δήμου Ρεθύμνης και Αμαρίου. Επιπλέον, ολοκληρώθηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο σε Ρέθυμνο και Αμάρι οι εμβολιασμοί με γιατρό και νοσηλεύτρια από τις δημόσιες δομές της Π.Φ Υγείας σε συνεργασία με το Δήμο που παρείχε οδηγό και όχημα”.

 

Πηγή: Politica

aggelino kids
Ωτορινολαρυγγολόγος Ρέθυμνο
busybees-rethimno
hari n flair rethimno κομμωτηριο
Ρέθυμνο Εβδομαδιαία πρόβλεψη

Διαβάστε ακόμα

Πρόσωπα

Η Ραφαέλλα Ροδινού εντυπωσίασε τους κριτές με την εξωτική ομορφιά της και τα ιδιαίτερα ράστα μαλλιά της. Η 24χρονη καλλονή είναι δασκάλα χορού latin,...

Ρεθυμνιώτικα

Να εμβολιαστούν όλοι όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμη και να αναθεωρήσουν την επιζήμια για τον εαυτό τους, τους οικείους τους και για το...

Ρεθυμνιώτικα

Μετά από 2 χρόνια απουσίας των φοιτητών λόγω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ήρθε η φετινή χρονιά να δικαιώσει τους περισσότερους ιδιοκτήτες, που έβλεπαν τα...

Ρεθυμνιώτικα

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου, με δελτίο τύπου της  απευθύνει έκκληση προς τους συμπολίτες για συνετή χρήση του νερού ειδικά τις ώρες αιχμής (απογευματινές ώρες), λόγω...