Connect with us

Αναζήτηση

Ρέθυμνο24
Ρέθυμνο24Ρέθυμνο24

Ρεθυμνιώτικα

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Ρέθυμνο σε ευαίσθητες και δασικές περιοχές

Με αφορμή την υψηλή επικινδυνότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Στη σύσκεψη,  έλαβαν μέρος οι προϊστάμενοι των αρχών και φορέων προστασίας και των εμπλεκομένων υπηρεσιών,  όπου συζητήθηκαν θέματα βέλτιστου συντονισμού των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και αποφασίστηκε η αύξηση των περιπόλων πυρασφάλειας κατά τις δύσκολες ημέρες και ώρες, καθώς και η έκτακτη ενημέρωση του κοινού και τουριστών για την υψηλή επικινδυνότητα πυρκαγιάς, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές, μέσω ανακοινώσεων, διανομής ενημερωτικού υλικού και τοποθέτησης σήμανσης κινδύνου.

«Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, που παρατηρούνται το διάστημα αυτό, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών είναι ιδιαίτερα αυξημένος και συζητήθηκε η λήψη περαιτέρω μέτρων πυρασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, ώστε να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά και να είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, αν εκδηλωθούν πυρκαγιές. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει άμεση εντατικοποίηση των περιπόλων πυρασφάλειας ιδιαίτερα στις ευαίσθητες περιοχές, αλλά και συνεχής ενημέρωση του κοινού», δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή.

Στο μεταξύ, με δεδομένη την πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς -που ισχύει για την Τετάρτη 4-8-2021- και επειδή προβλέπεται να πνέουν ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με υψηλές θερμοκρασίες, ζητήθηκε η συνεχής επαγρύπνηση των πολιτών.

Επίσης συνιστάται να λάβουν επίσης όλα τα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες προστασίας όπως αυτές γνωστοποιούνται στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας: www.civilprotection.gr.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Τέλος, επισημάνθηκε εκ νέου ότι «απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων και η παραμονή και διανυκτέρευση εκδρομέων καθ’ όλη την διάρκεια του 24ώρου, στις παρακάτω ευαίσθητες και δασικές περιοχές:

  • Δήμος Ρεθύμνης: Περιαστικά δάση Ευλιγιά, Προφ. Ηλία και Αγίου Ιωάννη, περιοχή αναδάσωσης Αρκαδίου.
  • Δήμος Αγίου Βασιλείου: Περιαστικά Δάση Κισσού, Αγκουσελιανών και Αγ. Ιωάννου, Πηγές Κουρταλιώτη έως και την περιοχή Πρέβελη, που περιλαμβάνει την λίμνη Πρέβελη (εκτός του αμμώδους τμήματος της παραλίας), καθώς και τις αναδασωτέες εκτάσεις δυτικά της λίμνης.
  • Δήμος Μυλοποτάμου: φαράγγι Μαργαριτών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

aggelino kids
Ωτορινολαρυγγολόγος Ρέθυμνο
busybees-rethimno
hari n flair rethimno κομμωτηριο
Ρέθυμνο Εβδομαδιαία πρόβλεψη

Διαβάστε ακόμα

Πρόσωπα

Η Ραφαέλλα Ροδινού εντυπωσίασε τους κριτές με την εξωτική ομορφιά της και τα ιδιαίτερα ράστα μαλλιά της. Η 24χρονη καλλονή είναι δασκάλα χορού latin,...

Ρεθυμνιώτικα

Να εμβολιαστούν όλοι όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμη και να αναθεωρήσουν την επιζήμια για τον εαυτό τους, τους οικείους τους και για το...

Ρεθυμνιώτικα

Μετά από 2 χρόνια απουσίας των φοιτητών λόγω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ήρθε η φετινή χρονιά να δικαιώσει τους περισσότερους ιδιοκτήτες, που έβλεπαν τα...

Ρεθυμνιώτικα

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου, με δελτίο τύπου της  απευθύνει έκκληση προς τους συμπολίτες για συνετή χρήση του νερού ειδικά τις ώρες αιχμής (απογευματινές ώρες), λόγω...