Connect with us

Αναζήτηση

Ρέθυμνο24
Ρέθυμνο24Ρέθυμνο24

Ρεθυμνιώτικα

Διπλάσιοι φοιτητές, φέτος στο Ρέθυμνο, άραγε ποιες συνοικίες διάλεξαν και που κινήθηκαν τα ενοίκια;

Ρέθυμνο24, νεα και ειδήσεις απο το Ρέθυμνο Διπλάσιοι φοιτητές, φέτος στο Ρέθυμνο
Μετά από 2 χρόνια απουσίας των φοιτητών λόγω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ήρθε η φετινή χρονιά να δικαιώσει τους περισσότερους ιδιοκτήτες, που έβλεπαν τα διαμερίσματά τους ξενοίκιαστα και τα εισοδήματά τους μειωμένα.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο Ρέθυμνο24,  ο κύριος Μιχάλης Γιαννακάκης, υπεύθυνος του γραφείου της Remax Creative στο Ρέθυμνο, με πολυετή εμπειρία στη Ρεθυμνιώτικη αγορά, αναφέρει τα εξής.

Remax creative

-Τη φετινή χρονιά ήρθαν στην πόλη μας εισακτέοι δύο ετών, δηλαδή οι φοιτητές που έδωσαν πανελλήνιες το 2020 και οι  οι φοιτητές που έδωσαν πανελλήνιες το 2021, που σημαίνει ότι σε σχέση με παλαιότερες χρονιές, προ covid, αντιμετώπισαμε μια μεγαλύτερη ζήτηση,  που η αγορά κατάφερε να την καλύψει στο 100%.  Με άλλα λόγια, ενοικιάστηκαν σχεδόν όλα τα διαθέσιμα διαμερίσματα από τους φοιτητές.

-Ακόμη και οι premium κατοικίες, δηλαδή νεόδμητα διαμερίσματα με έξτρα παροχές άρα και υπέρογκο ενοίκιο, ενοικιάστηκαν σχετικά εύκολα.

-Όσον αφορά τα ενοίκια, κινήθηκαν στις ίδιες τιμές με τα προηγούμενα έτη. Οι φοιτητές φαίνεται πως επιλέγουν κυρίως δίχωρα διαμερίσματα παρά γκαρσονιέρες.

  • Για μια επιπλωμένη  φοιτητική κατοικία έως 25 τετραγωνικά το ενοίκιο κυμάνθηκε από 230 έως 280 ευρώ  (250-300 ευρώ,2020) 
  • Για μια επιπλωμένη  φοιτητική κατοικία από 30 έως 45 τετραγωνικά το ενοίκιο κυμάνθηκε από 250-400 ευρώ  (280-350 ευρώ,2020) 
  • Για μια επιπλωμένη  φοιτητική κατοικία από 50 έως 60 τετραγωνικά το ενοίκιο κυμάνθηκε από 350-450 ευρώ (320-400 ευρώ,2020) 

-Συγκεκριμένα, το 70% των φοιτητών επέλεξε δίχωρο διαμέρισμα, ενώ μόνο το 30% επέλεξε γκαρσονιέρα.

-Για το 2021 οι φοιτητές μας ήρθαν κατά βάση από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πιο αναλυτικά:

Advertisement. Scroll to continue reading.
  • Σε ποσοστό περίπου 40% οι φοιτητές ήρθαν από Αθήνα,
  • Σε ποσοστό περίπου 40% ήρθαν από Θεσσαλονίκη, ενώ
  • Σε ποσοστό περίπου 20% ήρθαν από υπόλοιπη Ελλάδα.

-Σχετικά με τις συνοικίες του Ρεθύμνου, οι περισσότεροι φοιτητές έψαχναν σπίτι στο κέντρο και στην Καλλιθέα, για να είναι στην πόλη.

-Ήταν λιγότεροι εκείνοι που ήθελαν να μείνουν στου Γάλλου, δίπλα στο Πανεπιστήμιο.

-Για παράδειγμα, οι φοιτητές που είχαν να επιλέξουν μεταξύ Γάλλου και Κέντρο, διάλεγαν να μείνουν στο Κέντρο, ούτως ώστε να έχουν πρόσβαση σε κεντρικά σημεία της πόλης. Πιο αναλυτικά:

  • Σε ποσοστό περίπου 55% νοίκιασαν στο Κέντρο, Καλλιθέα
  • Σε ποσοστό περίπου 20% νοίκιασαν στην Παλιά Πόλη
  • Σε ποσοστό περίπου 15% νοίκιασαν στο Μασταμπά
  • Σε ποσοστό περίπου 10% νοίκιασαν στου Γάλλου ή Περιβόλια

Remax creative

 

 

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

 

-Τέλος, σχετικά με το μεγάλο project της Νέας Φοιτητικής Εστίας με τις 800 γκαρσονιέρες που πρόκειται να υλοποιηθεί στην Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, ο κύριος Γιαννακάκης μας αναφέρει ότι είναι ένα πολύ φιλόδοξο project που όπως φαίνεται θα υλοποιηθεί σε άγνωστο χρονικό ορίζοντα.

-Σίγουρα, η είσοδος στην αγορά 800 νέων γκαρσονιερών θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα συμπαρασύρει τις τιμές των ενοικίων προς τα κάτω.

-Βέβαια, οι ιδιοκτήτες έχουν πλέον την εναλλακτική του airbnb, που ίσως να αξιοποιηθεί σε μια τέτοια περίπτωση.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

 

Το παραπάνω άρθρο αποτελεί πρωτότυπο κείμενο, σε περίπτωση αναδημοσίευσης παρακαλώ να χρησιμοποιήσετε ενεργό link με τον ιστότοπο.

 

 

Advertisement. Scroll to continue reading.
aggelino kids
Ωτορινολαρυγγολόγος Ρέθυμνο
busybees-rethimno
hari n flair rethimno κομμωτηριο
Ρέθυμνο Εβδομαδιαία πρόβλεψη

Διαβάστε ακόμα

Πρόσωπα

Η Ραφαέλλα Ροδινού εντυπωσίασε τους κριτές με την εξωτική ομορφιά της και τα ιδιαίτερα ράστα μαλλιά της. Η 24χρονη καλλονή είναι δασκάλα χορού latin,...

Ρεθυμνιώτικα

Να εμβολιαστούν όλοι όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμη και να αναθεωρήσουν την επιζήμια για τον εαυτό τους, τους οικείους τους και για το...

Ρεθυμνιώτικα

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου, με δελτίο τύπου της  απευθύνει έκκληση προς τους συμπολίτες για συνετή χρήση του νερού ειδικά τις ώρες αιχμής (απογευματινές ώρες), λόγω...

Ρεθυμνιώτικα

Tαυτοποιήθηκε ο ανθρώπινος σκελετός που βρέθηκε στις όχθες του Πλατανιανού ποταμού σε κατάσταση μουμιοποίησης μέσα σε πλαστικό βαρέλι, στις 27 Ιουλίου. Οπως αναφέρει το...