Connect with us

Αναζήτηση

Ρέθυμνο24
Ρέθυμνο24Ρέθυμνο24

Ρεθυμνιώτικα

Πλημμύρισαν από χαμόγελα οι τάξεις των σχολείων

τούρκικο σχολείο παλιά πόλη πλατεία μικρασιατών 1ο δημοτικό σχολείο ρεθύμνου

Το πρώτο κουδούνι της φετινής σχολικής χρονιάς χτύπησε στο Ρέθυμνο, με τους μαθητές να πλημμυρίζουν τους δρόμους της πόλης και τα προαύλια των σχολικών μονάδων, με κύριο χαρακτηριστικό τη χρήση της μάσκας και το χαρτί βεβαίωσης εμβολιασμού ή self test για τον κορονοϊό.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός, η διανομή των βιβλίων και των ημερήσιων προγραμμάτων με τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται στις θέσεις τους, με την ελπίδα όπως την εκφράζουν, να μην δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα οδηγήσουν εκ νέου σε κλείσιμο των σχολείων λόγο της πανδημίας.

 

Και στα Ανώγεια τελέστηκε ο αγιασμός στις τέσσερις σχολικές μονάδες όπου και μεταφέρθηκαν οι ευχές αλλά και τα μηνύματα προς γονείς και μαθητές της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως. Σύμφωνα με τη διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, έχουν παραληφθεί τα self-test τα οποία θα κατανεμηθούν στις σχολικές μονάδες της Π.Ε. Ρεθύμνου. Τα self test θα πρέπει να διαμοιράζονται στους μαθητές των τμημάτων όταν εμφανιστεί κρούσμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Οι διευθυντές και προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων, θα παραλάβουν τα self test, σύμφωνα με το μαθητικό δυναμικό των μονάδων τους μέσα στην εβδομάδα.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου Ιωάννη Γαζανό, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Σήμερα πρώτη μέρα όλα έγιναν με βάση τον προγραμματισμό χωρίς κανένα πρόβλημα στα σχολεία τόσο της πόλεως όσο και της ενδοχώρας. Άμεσα αναμένουμε από το υπουργείο και τις οδηγίες για τη λειτουργία νέων τμημάτων τόσο Πρωτοβάθμιας όσο και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και για τα τμήματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, των εργαστηριακών κέντρων και των σχολικών εργαστηρίων, καθώς και κάθε νέα οδηγία για την εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Ο κ. Γαζανός έκανε λόγο επίσης για την υπευθυνότητα που πρέπει να δείξουν όλοι στην εκπαιδευτική κοινότητα, τόσο σχετικά με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και την ευθύνη του καθενός ξεχωριστά προς το κοινωνικό σύνολο.

 

Στο μεταξύ σύμφωνα με την Ελένη Νικολάου πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκπαιδευτικοί θα συγκεντρωθούν την ερχόμενη Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο δημαρχείο με στόχο να εκφράσουν τη διεκδίκησή τους, σχετικά με τα άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας με ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές, τις προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες των σχολείων, την εξασφάλιση αιθουσών ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις στους 15 μαθητές καθώς επίσης τα μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Πηγή: NewsIt

aggelino kids
Ωτορινολαρυγγολόγος Ρέθυμνο
busybees-rethimno
hari n flair rethimno κομμωτηριο
Ρέθυμνο Εβδομαδιαία πρόβλεψη

Διαβάστε ακόμα

Πρόσωπα

Η Ραφαέλλα Ροδινού εντυπωσίασε τους κριτές με την εξωτική ομορφιά της και τα ιδιαίτερα ράστα μαλλιά της. Η 24χρονη καλλονή είναι δασκάλα χορού latin,...

Ρεθυμνιώτικα

Να εμβολιαστούν όλοι όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμη και να αναθεωρήσουν την επιζήμια για τον εαυτό τους, τους οικείους τους και για το...

Ρεθυμνιώτικα

Μετά από 2 χρόνια απουσίας των φοιτητών λόγω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ήρθε η φετινή χρονιά να δικαιώσει τους περισσότερους ιδιοκτήτες, που έβλεπαν τα...

Ρεθυμνιώτικα

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου, με δελτίο τύπου της  απευθύνει έκκληση προς τους συμπολίτες για συνετή χρήση του νερού ειδικά τις ώρες αιχμής (απογευματινές ώρες), λόγω...