Connect with us

Αναζήτηση

Ρέθυμνο24
Ρέθυμνο24Ρέθυμνο24

Ρεθυμνιώτικα

Πρόβλημα δημιουργούν οι αναστολές σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς

νοσοκομείο ρεθύμνου
Στις συνέπειες που θα έχει το να τεθούν σε αναστολή οι υγειονομικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Ρεθύμνου ξεκαθαρίζει ότι στηρίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού του προσωπικού με τα εγκεκριμένα από τους επιστήμονες εμβόλια και τονίζει ότι είναι υπέρ του εκούσιου εμβολιασμού στο σύνολο των εργαζομένων του, ωστόσο αυτή την στιγμή υπάρχουν στο νοσοκομείο περίπου στους 60 με 65 συναδέλφους που για δικούς τους λόγους ο καθένας δεν θέλει να μπει στην διαδικασία του εμβολιασμού.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, σε περίπτωση που αυτός ο αριθμός εργαζομένων τεθεί σε αναστολή, τότε θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ σε περίπτωση που αντικατασταθούν με άλλους, χρειάζεται καιρός ώστε να μπορέσουν αυτοί να γίνουν παραγωγικοί και θα πρέπει να περάσουν από ειδική εκπαίδευση.

Το Σωματείο διευκρινίζει ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πειστούν με επιχειρήματα για την ανάγκη του εμβολιασμού, και όχι με υποχρεωτικότητα, και ζητά από την κυβέρνηση να αρθεί η απόφαση για αναστολή εργασίας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Advertisement. Scroll to continue reading.

«Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Ρεθύμνου στηρίζει το πρόγραμμα εμβολιασμού του προσωπικού με τα εγκεκριμένα από τους επιστήμονες εμβόλια και ξεκαθαρίζει ότι είναι υπέρ του εκούσιου εμβολιασμού στο σύνολο των εργαζομένων του.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν στο νοσοκομείο περίπου στους 60 με 65 συναδέλφους που για δικούς τους λόγους ο καθένας δεν θέλει να μπει στην διαδικασία του εμβολιασμού. Από πλευράς του νοσοκομείου και με αιχμή του δόρατος τη λοιμωξιολόγο μας την κυρία Ιωαννίδου, η οποία είναι και η πιο ειδική για το όλο θέμα έχουν γίνει και γίνονται ενημερώσεις στο ανεμβολίαστο προσωπικό ώστε να καμφθούν οι αντιρρήσεις τους και να προβούν στην λήψη του εμβολίου.

Από τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με το ΦΕΚ που έχει έρθει στο νοσοκομείο μας αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία της επικράτειας οι συνάδελφοι που δεν θα έχουν κάνει έστω και την πρώτη δόση του εμβολίου θα τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα και την θέση τους θα πάρουν υπάλληλοι εμβολιασμένοι.

Αυτό πιστεύουμε ότι δεν είναι εφικτό διότι το προσωπικό του νοσοκομείου είναι εξειδικευμένο. Δεν είναι δυνατόν εν μία νυκτί να αποχωρήσουν 60 συνάδελφοι και να αντικατασταθούν με άλλους. Χρειάζεται καιρός ώστε να μπορέσουν αυτοί να γίνουν παραγωγικοί και θα πρέπει να περάσουν από ειδική εκπαίδευση.

Θεωρούμε ότι: 1ον δεν υπάρχει η δυνατότητα να υπάρξει τόσος κόσμος ώστε να αναπληρώσει αυτούς που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και 2ον ότι είναι ανέφικτο να υπάρξει η κατάλληλη εκπαίδευση και το νοσοκομείο θα καταρρεύσει. Το νοσοκομείο δεν χειρίζεται μόνο ασθενείς με covid και η κάθε κλινική και τμήμα έχει τον δικό του συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας και τα δικά του μηχανήματα που έχουν εκπαιδευτεί οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι να χειρίζονται.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Το να τεθεί κάποιος σε διαθεσιμότητα χωρίς να έχει κάνει κάτι το οποίο θα δικαιολογούσε αυτή την απόφαση είναι κατά την γνώμη μας άδικο και εκβιαστικό. Να τονίσουμε ότι όλοι οι συνάδελφοι τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει διασπορά του ιού απ’ αυτούς παρόλο που σε όλη την βάρδια (και ειδικά τον τελευταίο καιρό) έρχονται σε επαφή με θετικά κρούσματα.

Ζητάμε απ’ τους μεν ανεμβολίαστους υπαλλήλους να το ξανασκεφτούν και να κάνουν το εγκεκριμένο εμβόλιο και απ’ την πλευρά της διοίκησης και του υπουργείου να αρθεί η απόφαση για αναστολή εργασίας.

Μην ξεχνάτε ότι πριν ένα χρόνο βγήκατε στα μπαλκόνια σας και χειροκροτήσατε λέγοντας μας ΗΡΩΕΣ…είναι άδικο τώρα να χάσουμε τις δουλειές τους χωρίς λόγο. Κλείνοντας τασσόμαστε στο πλευρό της ΠΟΕΔΗΝ η οποία θα κινηθεί νομικά για την αντισυνταγματικότητα του νόμου για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Advertisement. Scroll to continue reading.
aggelino kids
Ωτορινολαρυγγολόγος Ρέθυμνο
busybees-rethimno
hari n flair rethimno κομμωτηριο
Ρέθυμνο Εβδομαδιαία πρόβλεψη

Διαβάστε ακόμα

Πρόσωπα

Η Ραφαέλλα Ροδινού εντυπωσίασε τους κριτές με την εξωτική ομορφιά της και τα ιδιαίτερα ράστα μαλλιά της. Η 24χρονη καλλονή είναι δασκάλα χορού latin,...

Ρεθυμνιώτικα

Να εμβολιαστούν όλοι όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμη και να αναθεωρήσουν την επιζήμια για τον εαυτό τους, τους οικείους τους και για το...

Ρεθυμνιώτικα

Μετά από 2 χρόνια απουσίας των φοιτητών λόγω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ήρθε η φετινή χρονιά να δικαιώσει τους περισσότερους ιδιοκτήτες, που έβλεπαν τα...

Ρεθυμνιώτικα

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου, με δελτίο τύπου της  απευθύνει έκκληση προς τους συμπολίτες για συνετή χρήση του νερού ειδικά τις ώρες αιχμής (απογευματινές ώρες), λόγω...