Connect with us

Αναζήτηση

Ρέθυμνο24
Ρέθυμνο24Ρέθυμνο24

Ρεθυμνιώτικα

Στο Ρέθυμνο η εκδήλωση του Επίτιμου Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το 1821

Η εκδήλωση για τον επετειακό εορτασμό του κοινού έτους Ιστορίας Ρωσίας – Ελλάδας και της συμπλήρωσης 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 έγινε από το επίτιμο Προξενείο στο ξενοδοχείο Grecotel Creta Palace.

Στον επετειακό εορτασμό του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας-Ρωσίας και στην παρουσία στην Κρήτη της επιστημονικής ομάδας από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του N.F. Gamaleya που ανέπτυξε το εμβόλιο Sputnik V, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην επίσημη εκδήλωση που οργάνωσε στο Ρέθυμνο ο επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα Νίκος Δασκαλαντωνάκης.

Ο κ Αρναουτάκης καλωσορίζοντας όλους στην Κρήτη, ανέφερε στον πρόλογο της ομιλίας του: «Με ιδιαίτερη τιμή σας καλωσορίζουμε στην Κρήτη. Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση του Επίτιμου Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Μια επετειακή διοργάνωση για τους εορτασμούς των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, και του κοινού έτους Ιστορίας Ρωσίας-Ελλάδας. Πρόκειται για μια εκδήλωση που αποπνέει δυνατά μηνύματα, υπενθυμίζοντάς μας, πως οι λαοί των δύο χωρών διατηρούν μακρά φιλία και ισχυρούς δεσμούς από τη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού Κράτους. Ο ρόλος της Ρωσίας στην Ελληνική Επανάσταση είναι αρκετά γνωστός».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης απευθυνόμενος στα μέλη της Ρωσικής επιστημονικής ομάδας, είπε: «Εκλεκτά μέλη από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας, η παρουσία σας σήμερα στην Κρήτη, φωτίζει το παρόν. Ανοίγει διάπλατα τα παράθυρα της αισιοδοξίας σε έναν κόσμο που ταλανίζεται από την ισχυρότερη υγειονομική κρίση της σύγχρονης εποχής. Σε αυτό τον κόσμο, η επιστημονική σας επάρκεια, η αποτελεσματική ιατρική σας έρευνα, η άσβεστη πίστη σας στον άνθρωπο και την προστασία της δημόσιας υγείας σας κατέστησε ως σύγχρονους «Προμηθείς», σύμφωνα με τον ελληνικό μύθο και τους ισχυρούς συμβολισμούς του. Μέσα στα εργαστήρια του Ερευνητικού σας Ινστιτούτου στη Ρωσία, επιβεβαιώσατε πως «ό,τι ισχύει για όλα τα δεινά του κόσμου ισχύει και για αυτή την πανδημία. Βοηθά τους ανθρώπους να υπερβούν τον εαυτό τους». Έτσι, βλέποντας οι ίδιοι τη δυστυχία και τον κίνδυνο δεν παραδοθήκατε. Αντίθετα, προσφέρατε στη χώρα σας και τον κόσμο, τους καρπούς της επιστήμης. Με την ανάπτυξη του εμβολίου Σπούτνικ, μέσα από τα επιτεύγματα της συνεργασίας και της έρευνας αποδείξατε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως η σύγχρονη επιστήμη της ιατρικής, της βιολογίας, της επιδημιολογίας, γίνεται ο καταλύτης, προκειμένου κάθε γενιά, να μπορεί να ζει καλύτερα από την προηγούμενη».

Ο κ. Αρναουτάκης κλείνοντας την ομιλία του, απευθυνόμενος στους οργανωτές, τον επίτιμο πρόξενο και σε όλους τους προσκεκλημένους -παριστάμενους, ανέφερε: «Με την ευκαιρία του επετειακού εορτασμού, συγχαίρουμε τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα κ. Δασκαλαντωνάκη, για τη συνολική του προσφορά στον τουρισμό και την οικονομία του νησιού. Στο όνομα των κοινών παραδοχών Ελλάδας και Ρωσίας, πολιτικών και πολιτισμικών αξιών που στερεώνονται τους τελευταίους δύο αιώνες, εύχομαι κάθε επιτυχία στο σπουδαίο σας έργο».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων: O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαίρη Λιονή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ρεθύμνου Αντισυνταγματάρχης 547 Ταγμ. Πεζικού Γιώργος Τσιαντούλας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνης Ευάγγελος Αλεβυζάκης, ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου Πλωτάρχης Κωνσταντίνος Καστρινάκης, ο Πρόεδρος ΕΒΕ Ρεθύμνης Γιώργος Γιακουμάκης, ο Διοικητής Νοσοκομείου Ρεθύμνου Λευτέρης Μαρκάκης, ο Δήμαρχος Αμαρίου Παντελής Μουρτζανός, ο Δήμαρχος Μυλοποτάμου Δημήτρης Κόκκινος, ο Δήμαρχος Ανωγείων Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ο Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανόλης Τσακαλάκης και οι Αντιπρόεδροι Μπάμπης Μπιρλιράκης και Νίκος Κουμνάς, ο Πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης Μιχάλης Βλατάκης, ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου Γιώργος Στεφανάκης, εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής, Επιστημονικής και Ιατρικής κοινότητας, οι κ.κ. Χαρούλα και Έλμα Ξενίδου, οι εκδότες των τοπικών εφημερίδων κ.κ. Χαλκιαδάκης και Καλαϊτζάκης, στελέχη του Ομίλου Νίκου Δασκαλαντωνάκη- Grecotel. Την εκδήλωση παρουσίασε η Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου κα Πέπη Μπιρλιράκη, ενώ τους χαιρετισμούς στα ρωσικά ανέγνωσε η κα Σβετλάνα Μέσκοβα από το Επίτιμο Προξενείο.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Επιπλέον, ο Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, που πρόσφατα ορίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ρωσίας Ελλάδας με απόφαση του Προέδρου κ. Τασούλα στον χαιρετισμό που απέστειλε στην εκδήλωση δεσμεύτηκε για τη στενή συνεργασία με τον κ. Νίκο Δασκαλαντωνάκη με σκοπό να ενισχυθεί περαιτέρω η γέφυρα μεταξύ των δυο χωρών.

 

www.ertnews.gr

aggelino kids
Ωτορινολαρυγγολόγος Ρέθυμνο
busybees-rethimno
hari n flair rethimno κομμωτηριο
Ρέθυμνο Εβδομαδιαία πρόβλεψη

Διαβάστε ακόμα

Πρόσωπα

Η Ραφαέλλα Ροδινού εντυπωσίασε τους κριτές με την εξωτική ομορφιά της και τα ιδιαίτερα ράστα μαλλιά της. Η 24χρονη καλλονή είναι δασκάλα χορού latin,...

Ρεθυμνιώτικα

Να εμβολιαστούν όλοι όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμη και να αναθεωρήσουν την επιζήμια για τον εαυτό τους, τους οικείους τους και για το...

Ρεθυμνιώτικα

Μετά από 2 χρόνια απουσίας των φοιτητών λόγω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ήρθε η φετινή χρονιά να δικαιώσει τους περισσότερους ιδιοκτήτες, που έβλεπαν τα...

Ρεθυμνιώτικα

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου, με δελτίο τύπου της  απευθύνει έκκληση προς τους συμπολίτες για συνετή χρήση του νερού ειδικά τις ώρες αιχμής (απογευματινές ώρες), λόγω...