Connect with us

Αναζήτηση

Ρέθυμνο24
Ρέθυμνο24Ρέθυμνο24

Ρεθυμνιώτικα

Βανδάλισαν ξανά τη παιδική χαρά στη πλατεία Αγίου Γεωργίου

Η κατάσταση με τους βανδαλισμούς δημοσίων χώρων έφτασε στο απροχώρητο. Σειρά πήρε μια παιδική χαρά της πόλης η οποία έγινε γης μαδιάμ από κάποιους. Ο δήμος υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων αλλά οφείλει και να διαφυλάξει τη δημοτική περιουσία με μέτρα πρόληψης διότι η αποκατάσταση των φθορών επιβαρύνει το ταμείο του Δήμου, άρα και τους δημότες που πληρώνουν δημοτικά τέλη.

Εκτεταμένες φθορές στα παιχνίδια της παιδικής χαράς στην αναπλασμένη πλατεία Αγίου Γεωργίου Πεταλιώτη, στην Καλλιθέα, προκάλεσαν άγνωστοι προς το παρόν δράστες, στερώντας από τα δεκάδες παιδιά που επισκέπτονται καθημερινά το χώρο, τη χαρά του παιχνιδιού.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης διενήργησε αυτοψία και εκτίμησε την έκταση της ζημιάς καθώς και το κόστος αποκατάστασής της, στο οποίο εκτός των εργατοωρών περιλαμβάνεται και η αγορά ειδικών ανταλλακτικών, που προϋποθέτει χρονοβόρες διαδικασίες, για την κάλυψη της δαπάνης.

Όπως μάλιστα αναφέρει ο δήμος: «Ο Δήμος Ρεθύμνης εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τους βανδαλισμούς που δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται στη συγκεκριμένη Παιδική Χαρά, ωστόσο είναι πρωτοφανής η έκτασή τους. Οι δράστες προφανώς στερούνται στοιχειώδους κοινωνικής αγωγής, σεβασμού προς τους συνανθρώπους τους και προς στο δημόσιο χώρο, με τη βεβαιότητα της ατιμωρησίας που τους εξασφαλίζει η ανωνυμία.

Ανάλογες φθορές εξάλλου προκαλούνται συχνά τόσο στην Πλατεία Μικρασιατών, άλλοτε στις τουαλέτες κι άλλοτε στα φωτιστικά σώματα όσο και σε άλλους δημόσιους χώρους και μνημεία της πόλης.

Παρά την επιθυμία του, ο Δήμος Ρεθύμνης αναγκάζεται εκ των συνθηκών και λόγω της συστηματικής επανάληψης του θλιβερού φαινομένου, να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων και να ζητήσει τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης για την περιφρούρηση της Παιδικής Χαράς, δοθέντος ότι η οποιαδήποτε φθορά στα παιχνίδια, εφόσον δεν υποπέσει εγκαίρως στην αντίληψη της Υπηρεσίας για να την αποκαταστήσει, ενέχει τον κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού παιδιών που την επισκέπτονται χωρίς την επίβλεψη ενήλικων συνοδών.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Ελπίζουμε τα μέτρα που θα ληφθούν να αποτρέψουν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον, τα οποία εκτός από επικίνδυνα, είναι προκλητικά και προσβλητικά για την ευπρέπεια και τον αλληλοσεβασμό που διακρίνει τη ρεθυμνιώτικη κοινωνία»

www.in.gr

aggelino kids
Ωτορινολαρυγγολόγος Ρέθυμνο
busybees-rethimno
hari n flair rethimno κομμωτηριο
Ρέθυμνο Εβδομαδιαία πρόβλεψη

Διαβάστε ακόμα

Πρόσωπα

Η Ραφαέλλα Ροδινού εντυπωσίασε τους κριτές με την εξωτική ομορφιά της και τα ιδιαίτερα ράστα μαλλιά της. Η 24χρονη καλλονή είναι δασκάλα χορού latin,...

Ρεθυμνιώτικα

Να εμβολιαστούν όλοι όσοι δεν το έχουν πράξει ακόμη και να αναθεωρήσουν την επιζήμια για τον εαυτό τους, τους οικείους τους και για το...

Ρεθυμνιώτικα

Μετά από 2 χρόνια απουσίας των φοιτητών λόγω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, ήρθε η φετινή χρονιά να δικαιώσει τους περισσότερους ιδιοκτήτες, που έβλεπαν τα...

Ρεθυμνιώτικα

Η Δ.Ε.Υ.Α. Ρεθύμνου, με δελτίο τύπου της  απευθύνει έκκληση προς τους συμπολίτες για συνετή χρήση του νερού ειδικά τις ώρες αιχμής (απογευματινές ώρες), λόγω...